Servis Teslimat Sözleşmesi
27/02/2009 14:12 - isparta
Servis Teslimat Sözleşmesi

Nasıl Sipariş Verilir

Afyonda çiçekçi ..Afyonkarahisara çiçek siparişleriniz için izleyeceğiniz adımlar aşağıdadır

* Öncelikle Kategoriler içinden size en uygun çiçeğimizi seçiyoruz.

* afyonda çiçekçi Butonumuza basarak sipariş form ekranımız geliyor.
*Formumuzu Eksiksiz dolduruyoruz.(Not:Eksik doldurulan siparişler sistemimize düşmemektedir.)

*Eğer Çiçeğimizi göndereceğimiz adres afyon merkeze 5 km uzaklıkta ise nakliye ücreti için (272)215 40 87 nolu numarayı arayıp ek nakliye ücretimizi öğreniyoruz.

*Çiçeğimizin yanında ek ürünler göndermek istiyorsanız(peluş ayıcık 30 cm,kalp çikolata,pasta ..vb) Telefonla irtibata geçmeniz gerekiyor.
*En son Akbank,Ziraat Bankası,Garanti Bankası yada İşBankası hesap numaralarımıza havale yada eft yoluyla ödememizi yapıyoruz
*Kredi Kartıyla ödemek istiyorsanız (272)215 40 87 numarayı arayarak telefonda kart bilgilerinizi vererek Buket Çiçek YÜZBAŞIOĞLU güvencesi altında ödemenizi yapabilirsiniz.

 

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ SİPARİŞLERİNİZ İÇİN

 

*Öncelikle Kategoriler içerisinden size uygun ürünü belirliyorsunuz.

*Erken Sipariş veren müşterilerimize afyonda çiçekçi kalp çikolata ve kalp balon afyonda çiçekçi bizden HEDİYE..!
*Adres bilgileriniz ve çiçek teslim bilgilerimiz için seçtiğimiz ürünün altındaki afyonda çiçekçi butonuna tıklayarak sipariş formumuzu EKSİKSİZ dolduruyorsunuz.
*Ödemenizi ister Havale-Eft yada Telefonda Kredi Kartıyla (Mail Order) ödeyebilirsiniz.
*Erken sipariş veren müşterilerimize gidecek ürünün fotoğrafını whats up tan 14 Şubat sabahında çiçek gitmeden hangi çiçek gitti nasıldı sorularını sormamanız ve yaptığımız işi görmenizi istediğimiz için telefonlarınıza gönderiyoruz.
*Çiçeğimiz teslim edildikten sora kısa msjla yada bizzat aranarak "Çiçeğimiz Teslim Edildi , Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz "bilgilendirmemizi anında yapıyoruz.
14 Şubat'ta Sevdiklerinizi mutlu etmenin en kolay ve güzel yolu olan çiçek siparişlerinizi yapmak için biz hazırız.
30 Yıllık Tecrübemiz kaliteli ustalarımız ve çalışma prensiplerimizle sizi mutlu ediceğimizi temin ediyoruz.

 

LÜTFEN ERKEN SİPARİŞ VERELİM ..! : )

Servis Sözleşmesi

Siparişi veren Müşterimiz aşağıdaki şartları kabul etmiş sayılır.

1-)Alışveriş sitemizdeki tün ürünler mağazamız tarafından itina ile hazırlanarak satışa sunulmaktadır.Bütün ürünlerimiz aynı kalite ve servis anlayışı ile yerlerine teslim edilir.
2-)Satışta bulunan bütün ürünlerimizde kdv dahil değildir.Fatura bilgilerinizi vermeyi unutmayın.Faturanız adrese postalanacaktır.Afyon merkez siparişleriniz için ulaşım ücreti fiatlara dahildir.Merkeze 5 km uzak yerlere-köylere ve ilçelere verilen siparişlerden yol ücreti alınır.Ekstra ücret gerektirmesi halinde müşteri hizmetleri size en kısa sürede bilgilendirme yapacaktır.
3-)Vereceğiniz çiçek siparişiniz alıcının adresine 3 saat icinde teslim edilecektir.Alıcının adresi ev adresiyse ve alıca evde bulunmaz ise çiçek komşuya yada kapıcıya ismi alınarak teslim edilebilir.Alıcı telefonla aranarak bilgilendirilir.
4-)Bazı iş yerlerinde,yurtlarda ve askeri bölgelerde çiçeğin alıcıya personelimiz tarafından teslim edilmesine müsaade edilmeyebilir.Bu durumda danışma veya yetkili kişiye isim ve imza karşılığında çiçeğimiz teslim edilir.
5-)Adreste eğer hiç kimse bulunmaz ise veya adres bulunamıyor ise alıcı bilgileri ile bağlantı kurulmaktadır.Bu durumda teslimat geç yapılır.Eğer alıcı ile bağlantı kurulamassa çiçeğimiz dükkanımıza geri getirilir.İstenilirse dükkanımızdan gelip alabilirsiniz.
6-)Ürün resimlerinde gözüken oyuncak,cam,renkli boncuklar gibi malzeme ve aksesuarlarda resimde gözüken malzemelerin aynısının temin edilemediği durumlarda aynı kalitede bir başka malzeme veya aynı malzemenin başka bir rengi kullanılabilir.
7-)Mevsim çiçeklerimizden oluşan ürünlerimizde mevsime bağlı olarak resimdeki çiçek bulunmadığı durumlarda aynı kalitede başka bir çiçek kullanılır.Teslim edilecek ürünün sizin seçtiğiniz ürün ile aynı kalitede ve değerde olacağından emin olabilirsiniz.
8-)Özel günlerde taktir ediceğiniz üzeri iş yoğunluğu neden ile siparişlerde saat garantisi vermiyoruz.Siparişiniz mesai saatleri icinde teslim edilecektir.Meydana gelebilecek saat farklılıklarını hoşgörü ile karşılayacağınızı umarız.
9-)Siparişin teslim edilecek kişi tarafından kabul edilmemesi durumunda geri ödeme yapılmaz.Tüm sorunluluklar müşteriye aittir.
10-)Hava şartları trafik ve kaza gibi benzeri sebeblerden teslim zamanında aksaklıklar olabilir.

11-)Sipariş aşamasında verilen hatalı,yanlış bilgilerden müşteri sorumludur.

12-)Bedeli alınmayan siparişler gönderilmez.
13-)Buket ambalajı stok durumu ya da mevsim şartlarına göre farklılık gösterebilir.
14-)Afyon buket çiçek siparişi kabul edip etmemekte serbesttir.İptal durumunda sizinle hemen irtibata geçileçektir.
15-)Mail order ödemeleri müşterinin kendi rızası ve isteği durumunda yapılır.Müşteriye ait kart bilgileri sipariş bedeli anında kullanılır ve sonrasında kesinlikle tutulmaz işlem sonunda unutulur.Buket çiçek olarak müşteri memnuniyeti,güvenliği ve bilgi gizliliği kalite politikamız her zaman ilk değerdir.
16-)Buket çiçek  internet sitesinde oluşabilecek dizgi ve sistem hatalarından kaynaklanan
fiyat ve içerik hatalarından sorumlu değildir.
17-)Ulaşım olanaklarının kısıtlı olduğu bölgelerde veya kötü hava koşullarında teslimat şekil, zaman ve
ücretinde zorunlu değişiklikler yapılabilir.
18-)Çiçek siparişlerinde yaşanan anlaşmazlıklar çiçek bedeli ile sınırlıdır.

19-)Buket Çiçekçilik olarak üretim ve hizmet aşamasında yaptığımız her işin arkasındayız.İhtilaf hallerinde ya da şikayetlerde firmamıza ulaşabilirsiniz.Haksız yere eleştiriyi aşan şikayet ya da hakaret durumlarında itibarsızlaştırma ve tazminat davası açma hakkını gizli tutmaktayız.

20-)Çiçekler bozulabilen ürünlerdir.Teslimat sonrasında ürünün koruma ve bakımı alıcıya geçtiği için sorumluluk tamamen alıcıdadır.Öyle ki sabah saatlerinde teslim edilen bir buket alıcı tarafından otomobil içi,pencere önü gibi sıcak ya da olumsuz iklim şartlarına haiz bir yere bırakıldığında 1 saat içerisinde tamamen bozulur.Bu durumda sorumluluk alıcıya ait olup gönderici müşteri bu durumu göz önünde bulundurarak sipariş vermelidir.

Olası Teslimat Sorunları

1-Alıcının yerinde olmaması durumunda çiçek o mekanda bulunan görevli,yakını,komşusu yada kapısına bırakılır.

2-Alıcının çiçeği kabul etmemesi durumunda ya da adres yanlışlığı ndan kaynaklı sorunlarda firmamız hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmez.İkinci kez servis ücrete tabidir.

3- Firmamıza çeşitli sorunlar nedeniyle geri gelen siparişler aynı gün firmamızdan teslim alınabilir.

http://www.afyoncicekci.org/guide_60_Servis-Teslimat-Soezlesmesi.html